Jul i stugan


Idag har jag julpyntat hela eftermiddagen. Mina armar är trötta efter allt bärande fram och tillbaka från förrådet. Men nu är allt uppe och klart. Och väldigt fint blev det också. Förutom att jag stör mig så mycket på att en ljusstake vägrar att lysa, även fast jag bytt alla lampor så jag vet att den borde fungera. Kära Jensen och Johan (som är på besök) var på stan en stund medans jag strök gardiner, hängde upp julstjärnan, tände den fungerande ljusstaken, putsade tomtarna och pyntade.

image555

Och mitt i allt julstök kom Joanna och hälsade på, henne har jag inte träffat sen i augusti. Det var så roligt och jag blev så glad. Hon ska verkligen ut på en häftig resa nu i januari. Fick se hennes schema och jag är väldigt avis. Hon är så modig som ska åka helt själv. Vi tittade även på hur vi ska träna nu framöver, för Joanna har fått en gratismånad på StepIn så nu kommer jag få roligt på träningarna. Vi ska prova på mycket annorlunda grejer.
Väldigt kul att du är hemma igen Joanna, ett tag iaf :)

Till middag blev det köttbullar och makaroner, riktig studentmat som Johan sa.
Sen har vi myst i alla juleljus och jag har tittat på när 12-åringarna spelat tv-spel.

Nu är jag på jobbet. Usch!

Jens


Åh, min älskade Jens. Va rädd jag blev igår.

Allt började när jag hade vaknat och skulle klä på mig och gå på jobbet. Jens va inte hemma, för han hade jobbat natt. Men så ringde han och sa att han inte va på jobbet, utan på sjukhuset. Han hade åkt in med ambulansen på natten runt halv 4 för att hans hjärta hade pumpat så snabbt och han mådde illa. Usch, stackars min älskling. Och inte ringde han och väckte mig när det hände. Jag grät och grät. Men som tur var det inte så allvarligt. De hade tagit en massa prover och han skulle få vila lite. Så jag åkte iväg på jobbet, även fast jag bara ville till Jens. Men runt halv tio pratade jag med honom igen och då bestämde jag mig för att åka dit. Så jag fick lov att gå från jobbet och åkte direkt till Jens. Köpte lite gott och någon tidning till honom, sen väntade vi länge innan han skulle få göra ultraljud på hjärtat. Han hade även tagit en massa prover och gjort EKG och allt som de ska kolla, så det kändes skönt. Ultraljudet visade sig också vara bra, så allting ser bra ut, men vad var det då som gjorde att han fick sådär?! Kanske stress, kanske hans arbetstider.. mycket vi får fundera på nu. Jens fick iaf stanna på sjukhuset över natten, så nu på morgonen ska han få åka hem. De ville ha honom under observation, om det skulle hända igen. Stackars min Jens, trött va han också. Men många som kom och besökte honom. Det  var nog uppskattat. Både jag och Johan, Jens chef och en annan från hans jobb. Idag ska vi bara ta det lugnt älskling. Syns snart.

Måndag


och ännu en helg har gått! Jag och Jensen min har varit i Härnösand och haft det riktigt skönt och roligt. Med en massa skratt, tokigheter och mumsig mat. Jens bror Johan var också hemma och han har hunnit bli 25 denna höst, så det firade vi med lite tårta.

image536
Mums


       
Vi lekte vår egna lek "skriva ord" och sen höll de här knäppisarna på med någon annan lek.

Vi hann även med en sväng till Ikea på lördagen, jag handlade lite småsaker, en ny snygg toasits, rött lakan och annat kraffs. När vi kom hem blev det glöggdags eller jag kunde inte dricka glöggen som var 10%. Jag behöver barnglögg.



Sen mat, god mat igen

 

och ett jättefint kort på Jens och Majvor

image547


På kvällen spelade vi vårt spel igen och kollade på en skräckis. Usch!

Igår snöade det en hel del, så J & J fick gå ut och göra av med energi på skottning. Duktiga killar. Men självklart hade de lite snöbollskrig och byggde en snögubbe som visade sig vara en snökuk. Moget.
Själv gick jag ut för att tända alla Majvors fina lyktor.
Jag fick faktiskt en lykta när vi var en sväng på dollarstore, jättefin är den. Tack Majvor! Ska visa vad fint det kommer bli när jag hittat den rätta platsen.

       

 

Sen såg vi ännu en skärckis och jag var rädd.

Idag åkte vi hem, jag har varit ledig hela dagen och Jens ska iväg nu ikväll. Vi har plockat ihop alla grejor, lagat tacos, fixat med räkningar och nu ska jag ta och diska. Jensen har somnat en stund.

Längtar


Jag jobbar nu, ända fram till kl. 13.45 och jag tror jag kommer dö. Eller få psyk-bryt iaf. Vad är det med folk idag?! Det är ju faktiskt fredag och då tycker jag att man borde vara glad. Men alla är väl stressade och irriterade och jag och alla andra telefonister får ta det. Fy fan! I Och om jag får en massa kunder som är otrevliga så blir ju inte jag gladare och hjälpsammare för det. Så då är det ju lite synd om de andra kundera.

Så till rubriken, jag och Jensen åker hem till hans mamma och pappa direkt efter jag slutat. Gud vad jag längtar tills vi är framme. När jag kört de där 21 milen och bara vara ledig. Och imorgon göra ett kärt besök på Ikea.

Snart rast iaf. Tur att Elin är här med mig idag, fast hon är lika less som jag om inte ännu mer.

Heja Sverige


image533

Sitter på jobbet och slutar snart. Rättare sagt klockan nio. Och alla vi som sitter här nu hejar på Sverige.
Heja Heja Heja Sverige.
Jag vill heja på Sverige hemma.
Hittade en rolig bild iaf!

Dagarna går..


och jag hinner knappt med att skriva. Ibland har jag ingen lust, så då måste jag ju vänta.

Konferensen var jätterolig, eller intressant och inspirerande! Det var kul att få se hur allting går till och hur planerna ser ut framöver. Och även kunna påverka som telefonist. Vi gjorde grupparbeten och där va jag inte tyst..
Maten och boendet var också jättebra! Träffade en jämngammal tjej, Eleonora som jag tillbringade mycket tid med. Vi dansade loss rejält med 40/50 + på onsdagkvällen. Karro efter 4 glas vin är rätt rolig att vara med.. dagen efter var inte alls lika rolig, jag hade ont i magen och mådde lite illa, men det var bara att se glad ut! På flyget hem somnade jag direkt och väl hemma sov jag som en stock.

Elin var en sväng till mig på fredagskvällen och vi kollade på idol och drack glögg. Mycket mysigt!

Lördagen tog jag bussen till Ström och mamma hämtade upp mig och vi åkte till Renåa, där vi hälsade på min morbror och kusiner.

              

Nils-Arne, Amanda, Maja, Lisa, Nils-Arne och Lisa, Lisa och Annelie, äldsta kusinen Ida var omöjlig att fånga på bild.

Vi åkte vidare och vid lunchtid kom vi fram till Svaningen, Djupudden. Och där fick vi en god GI-lunch!

image523
                                                               Min kära Moster Karin

Det blev mycket prat och mys, vi stickade en stund, gick upp till mosters rosenrum och bytte gardiner. Moster har ju opererat ena hälen, så hon hoppar omkring på kryckor.

        

Sen fick vi se på Mosters vantarsamling. Jag vet inte vad det är med min mamma och Moster, de köper en massa fina vantar och lägger de på hög och de ska inte användas.. lite roligt är det ju att titta på dem, men det gör man ju inte varje dag.



Vi åt en god GI-middag, med mycket kött. Allt från lamm, fläsk och ren. Och en massa goda grönsaker.



Min kusin Rickard var hemma och hade tagit fram skotern, en riktigt gamskoter är vad det är, men den gick ju iaf. Och sen såklart voffsingar, Rickards Tyra och Pillerill.

     

Vi hade väldigt roligt hos Moster, men såklart var vi tvugna att åka hem. Jag skulle med en buss på kvällen och mamma hade ju en bra bit att köra.

Söndagen sov jag och senare va jag en sväng på Rusta och köpte lite julpapper, juldisktrasor och kanske någon julklapp. Jag gillar Rusta, mycket roliga grejor och billigt rat också.

Igår och idag kommer nog se ganska likadan ut. Jens sover och jag åker och tränar. Väcker Jens, lagar middag och åker och jobbar. Kommer hem och somnar.

Ja, det var allt för idag!

Nervös


Jag har ont i magen pga. att jag är lite nervös. För att imorgon, tidigt flyger jag ner till Arlanda med min chef och coacherna och vi ska på affärsplanskonferens. Mycket spännande, men väldigt pirrigt! Vi ska hålla till i Åkersberga på ett ställe som heter Runö kursgård, www.runo.com 

Idag har jag tränat, varit på banken, handlat kuddar åt mamma på Jysk, handlat mat, tvättat, lagat mat och nu är det bara packningen kvar + att jag älsklingen ska mysa och dricka den första glöggen.

Tänk på mig imorgon och övermorgon!

Fars dag


image504

Idag har vår kära pappa jagat i flera timmar, så nu äntligen har vi fått fira honom. Mamma kör ju GI-metoden så fikat blev lite GI-bakelser med kaffe.
Jag bakade efter recept:

image493

Och såhär skulle det bli



Och mina blidde mycket fina de också, fast vi andvände hallon istället för blåbär.

     

Mamma väntade och väntade på sin efterlängtade bakelse, hon har kämpat på nu i två veckor. Så bra gjort av Mamsen och fler ska det bli. En lite godsak för de här veckorna!



image499

Fika med min underbara familj, Kajsa tyvärr bakom kameran och kära Erik i Ström.

Vi har ju fler i familjen också som är ute i hundgården, men latade sig rikigt igårkväll..

     

Jag har ju även hunnit med lite vinterbilder

        

           

Snart ska vi äta älgkötte till middag och sen ska jag och mamma sticka hela kvällen.
Imorrn blir det hemfärd och jobb. Sen mysa med min äskling som jag saknar så nu.
Städa och gör fint nu Jens, imorrn kommer chefen hem.

Middag


Igår hade mitt team team-möte + middag på Brunkullan. Vi blev tillslut bara 4 st, men det var lika mysigt för det och supergod mat.

Jag åt: Kyckling Club Sandwich, mozzarella gratinerat kycklingbröst på grillat ciabatabröd, toppad med röd pesto och parmachips. Serverades med grovskuren pommes och texas aioli.
Och självklart efterrätt: Cheesecake, halloncheesecake med vit choklad, lakritsglass och grädde.


MUMS!

Imorrn blir det hemfärd till Rossön. Jag ska åka buss. Har inte gjort det på väldigt länge. Kommer till Ström väldigt tidigt och då ska jag gå till momma och sen ta mammas bil och åka på dollarstore och sen efter 12, ska jag få gå till mamma och hon ska kika på mina tänder..... hmm..

Livrädd


Det är mörkt, kallt och jag är ensam. Och jag har nyligen kollat på en skräckfilm eller något liknande (inte för att det händer ofta). Programmet Efterlyst räcker också för att jag ska få rysningar. Allt det här kan göra mig vettskrämd. Jag skulle kunna svimma av rädsla.

När jag och min plutt vaknade idag gjorde vi en god kasslergratäng. Efter maten bestämde vi oss för att kika på en serie som svt sände i helgen. Tre avsnitt bara och riktigt läskig. Levande föda heter den. Jag blev så rädd, så jag fick tårar i ögonen och jag blir helt inne i det. Jens försökte lugna mig och sa att det är ju bara en serie på tv:n och inte i verkligheten. Men det är likadant när jag kollar på Desperate housewives, Prison Break och Greys Anatomy. Jag gråter och ler och är verkligen med "inne" i serien. Helt sjukt egentligen, men så fungerar jag med serier.

Nu är jag inte rädd längre. Sitter på jobbet och jag är inte ensam. Och det är inte mörkt heller. Tur!

Förresten så kollade jag inte sista timmen på serien. Jag satt i soffan och bara lyssnade, Jens låg i sängen och fick i detalj berätta vad som hände. Jag är en liten skitmörkrädd knäppis. Finns ett bra exempel på när jag ska gå härifrån sent på kvällen eller efter en natt. För det sägs ju nämligen att det spökar här på mitt jobb i den "gamla" delen vahuset och när jag ska gå ut till parkeringen till min bil, måste jag gå i genom den "gamla" delen. Och när jag gör det springer jag nästan och tittar bara rakt fram. Jag får en liten panik känsla i kroppen. Och om inte hissen är uppe på min våning blir det ännu värre. När jag väl kommit fram till bilen är jag så rädd att någon ska hoppa upp bakom mig eller rycka upp bildörren, så jag skyndar mig alltid och sätta mig och sen trycka på lås. Då släpper allt och jag känner mig trygg. Tänk vad bilen kan vara bra till mycket!
Bara lite mindre än 3 timmar tills jag ska gå genom den läskiga delen av huset och sen få sätta mig i bilen och åka hem.

Lite shopping


Idag försökte jag sova lite längre, eftersom arbete väntar inatt. Men sov inge länge alls. Så åkte och träna när Jensen sov. Gick både på rullband och körde ett kortare corepass och sen lite rumpa!
Sen hem och duscha, väcka Jens och ge han kaffe och macka!
Han hade lovat att han skulle bidra med en sak till hemmet, för det var länge sen han köpte något.. så jag hade hittat ett nytt duschdrapperi på Åhlens. Sorry Anna, jag har köpt ett exakt likadant som du har :)
Väldigt fint blev det. Nu fattas det bara ännu mer saker, som ny toasits, hyllor och en ny tvättkorg.
Men jag får köpa allt lite eftersom.
Det är på tiden att vårat badrum för ett ansiktslyft. Jag avskyr blåa badrum. Och vad har vi?! Ett väldigt blått badrum. Usch!
Duschdrapperiet som jag slängtde ut hade vi fått "ärva" av Anna och Micke och det var blåvit randigt + en massa snusk på längst ner i kanten, även fast det var nytvättat. Så nu har jag ett nytt fräscht vitt duschdrapperi. Tack Jens för din insats!
Och efter vårt besök på Åhlens gick vi till Larsson guld och jag fick välja en ny plupp till mitt Pandora armband. Vet inte alls vad som tog åt Jens, jag tror han vunnit på en lott. Eller är det kanske någon tanke bakom all denna genorisitet?! Hmm.
Iaf, här kommer mitt vackra älskade armband med den "nya" pluppen och de gamla. Det söta lilla spöket är den jag fick idag. Så söööt, ser ut som spöket Laban.

image491

Tack Älskling.
Jag är glad, jätteglad!

Nu tro jag visst att magen börjar kurra och jag ska äta prinskorv idag, fy faaan vad gott.
Jo just det ja, jag har varit duktig och lagt upp en massa grejor på tradera också. Hoppas bara folk vill ha min skit nu då! 

Rolig helg i Umeå


Nu ska jag berätta om förra helgen när jag och Jens åkte hela 38 mil upp ill Umeå, till Anna och Micke på hinkgränd. Jag har verkligen inte haft tid den här veckan och uppdatera, för det har varit någonting varje dag.
Iaf så åkte vi förra fredagen mitt på dagen och det gick väldigt bra att köra, mycket bättre än vad jag hade trott. Vi stannade och åt korv, köpte godis och kissade efter vägen.
När vi väl kom fram fick vi jättegod mat och vi myste hela kvällen lång, men prat och tv tittande. Jens och Micke fick fara och köpa godis och chips, för jag och Anna var så sugna!
Sen fick jag och Jens sova i Noelles rum. Alla rum och hela huset är så fint. Så fint de har fått till det i sitt nya hem.
Morgonen där på vaknade vi och gick när och åt frukost och sen bar det iväg ut på stan, eller först hämtade vi Haileys nya vinterkläder och köpte ingridienserna till min efterrätt + godis igen..
När vi kom ner på stan med barnen i vagnarna och vi med hungriga magar gick vi och åt lunch på ett mysigt ställe.
Sen fick jag gå på två efterlängtade affärer. Lagerhaus och Ginatricot.
På Lagerhaus blev det en snygg brödbox (som jag hade sett hos Anna, som hade köpt den några dagar innan) och lite julklappar. På ginatricot köpte jag en vacker klänning..
http://www.ginatricot.com/se/#/product/1652
Sen var vi alla rätt nöjda och åkte hem och jag började göra min efterrätt, som bara blev kattskit, vilket jag kommer till senare. Och Anna började med maten.

image479
Alla trötta och nöjda efter en dag på stan

Här är förresten huset de bor i

image481
Hinkgränd 9

Massa mys med tjejerna blev det såklart också. Hailey är en sån härlig tjej och Noelle en riktig goknul.
Tyvärr knäppte jag inte så mycket kort, hade fullt upp med och mysa och busa, så jag glömde bort det. Men lite bilder blev det iaf.



Vid middagen märkte vi att Hailey var jättetrött, hon hade ju inte fått sovit och ätit så bra under dagen.


Så Micke och Anna fick lägga de små liven.
Jag och Honey tog hand om disken och myste framför tv:n.
När barnen sov började jag och Anna märka alla hennes loppis saker.
För dagen därpå skulle vi på loppis med alla Annas lådor.
När vi märkt nästan alla grejor, spelade vi spel. Nu kommer jag inte på vad det heter, men jag har vägrat spelat det förut, men provade nu iaf. Jag skrattade så jag trodde jag skulle dö. Jag kunde verkligen inte hålla mig. Jag blev alldeles svettig. Men roligt va det! Vi spelade ända till kl. halv 2 på natten, sen tänkte vi att vi va tvugna att gå och lägga oss så vi orkade med loppisen nästa dag.
Ja, osså till min efterrätt. Polkagrisglass. Visst låter det gott. Men jag lyckades inte få till det här med gulan och gelatinbladen, det blev bara en massa klumpar och slemgrejor, som jag avskyr. Säg mig vad jag gjorde för fel, om någon vet?! Men vi åt lite iaf, för vi hade ju längtat så mycket efter efterrätten...
Under hela kvällen vaknade Hailey och Noelle flera gånger och Hailey hade feber, så hon var sjuk stackarn.

Somnade rätt snabbt och blev väckt av söta Hailey nästa dag. Mycket piggare och glad igen!
Vi sölade på ganska bra och åkte iväg till loppisen strax efter 11 och den skulle börja 12. Först va vi alla där och hjälpte till, men sen åkte Micke hem med barnen så de fick sova.
Klockan gick och kvart i 3 tyckte vi det var synd att vi inte skulle få va där en stund till, så Anna fick sälja lite mer av sitt rat. Och vipps så slog det oss att vi glömt och ställa tillbaka klockan. Så vi hade ju varit där i god tid och hade en timma till på oss att sälja. Jag gjorde lite loppisfynd. Mest hos Annas bord.. hehe!
Direkt efter loppisen slut och vi packat ihop och sagt hejdå till Världens finaste familj åkte jag och Jens viadre till Härnösand. Jens pappa skulle hjälpa oss att fixa bilen inför besiktning som vi hade på tisdag.
Väldigt skönt att komma fram efter 21 mil till. Mat på bordet och sängen nästan bäddad.
På kvällen myste vi med Jens mamma och pappa.
Och nästa dag, måndag sov jag ut och Jens och hans pappa for och fixade bilen. Sen åkte vi hem 21 mil till Östersund. Åt lite mat och sen for jag på jobbet.
Väldigt mycket åkande och händelserik helg.
Tack Anna och Micke för all god mat och en jätterolig + mysig helg!


Idag har jag jobbat ett kort pass. Började 5.30 och fick sluta halv 11, så det var jätteskönt! Lunkade runt lite på stan och provade en massa byxor, för jag vill verkligen ha nya byxor. Massor. Hittade ett riktigt fynd. Ett par för 179:- 
Blev en massa spaning på julklappar också och en köpt.
Säger inte till vem, haha!
Nu ska jag och Jens åka och handla lite så vi kan göra en god middag!



RSS 2.0