Glad Midsommar


önskar jag alla mina nära och kära.

image140


Sitter på mitt jobb och varvar väldigt trevliga kunder (som önskar glad midsommar) med vattendrickande och ett evigt hostande.. 
När ska denna hosta försvinna?!

Inatt har jag sovit värst av alla nätter, hostat och harklat mig.. och Jens har ju jobbat så han har inte kunnat tagit hand om mig.
Idag blev det en snabbrunda på stan, men det var ju knappt öppet någonstans så jag o Sofie va in på Åhlens och Domus, bjöd henne på fika för hon fyller år idag. Stort GRATTIS! Sen fick hon öven snyggaste cyklopet och snorkeln av mig och Jens som hon kan använda nu när vi åker!

Sen hann jag med lite tvätt också och in på busstationen och hämtade hostmedicin som mamma varit så snäll och skjutsat hela vägen till Hoting (till bussen) för min skull. Tusen tack världens bästa mamma!
Känns faktiskt lite bättre, nu när jag tagit medicin, både den och tabletterna jag köpte igår. Nu ska jag bli frisk.
Jag vaar ju hemma i förrgår och igår, men idag kände jag att jag var tvungen att jobba, jag tjänar ju väldigt bra idag + att det bara är 6 timmar!

Jag måste lägga upp lite fina midsommarbilder..

image139
Tänk att få svänga runt en sådan här fin midsommarkrans och sjunga till små grodorna

image141
Och ha en sådan här fin krans på huvudet


Nu har jag lite middagsrast, så ska gå och äta fläskgryta med ris.. det blir min fina midsommarsmiddag

image142

Helgen som gick..


Fredag: Jobbade klart min dryga dag, sen handlade jag och Jens grejor till vår pizzakväll hos Anders och Sofie. Sofie slutade runt 18 så vi hämtade henne och sen åkte vi hem till de och började kavlandet.



Slutresultatet blev väldigt lyckat!



Vi åt och åt..




Jag och Jens var tvungen att åka ganska tidigt, Jens började 22 och jag skulle hem och sova inför lördagen :)

Lördag: Klev upp klockan 05.50 och började fixa mig i ordning och väntade på att Honey skulle komma hem från jobbet. Åt frukost och sa hejdå till Jens. Började köra kl 7 till Strömsund. Mamma och jag skulle träffas hos Momma och sen åka vidare till Svaningen (till Moster).


Moster bor ju rättare sagt på Djupudden i Svaningen.

Där fick min kära Tassa (som jag glömt att berätta.. hon fick följa med på denna resa) bada och plaska runt lite.

image95
Skaka, skaka av sig vattnet!


Sen fika vi lite och satte oss i bilarna för att komma till vårt slutmål.. Höjda, Ringsjöhöjda. Där min Mormor är född och uppvuxen, ett ställe utan el och vatten men så underbart.
Momma och Moster åkte med Stig-Åke, med hans bil kunde man köra ända upp till husen. Jag, Mamma och Tassa fick gå sista biten, men det var bara mysigt!



Vägen var ju inte världens bästa, men Momma var nog glad över att inte behöva gå den här biten. Hon höll  isig hårt, såg det ut som när de passerade oss.

image103
ÄNTLIGEN framme..

Ja, såhär ser det ut i Höjda, det första huset är Momma född och uppvuxen i, huset längst upp i mitten, där va ladugården, som är omjord så man kan bo i nu. Det är det huset min släkt rår om. Som ni ser hade vi väldigt tur med vädret och ingen mygg nästan som det oftast brukar vara här.

Det var roligt att se Momma här, gå omkring där hon sprungit som barn..



image106
Här bodde vi en natt

Eftersom det inte finns något vatten fick jag o Mamma gå och hämta vatten i kallkällan.



När vi burit upp alla grejor, hämtat vatten och brasan var tänd kunde vi ätnligen äta lite efterlängtad lunch.



Sen kom han som rår om det gamla huset (där Momma är född och uppvuxen) med hans son och hans kompis, de skulle sätta plant. De hade även med sig en hund, Rambo som Tassa genast blev kär i. De hade verkligen roligt.



Mamma och Moster började städa uppe på loftet, där man sover.. det är alltid miljoner råttskit som måste sopas bort och sen skuras. De slängde även ut alla madrasser på vädring och min kära mormor satt och glänste i solen.
Sen blev vissa andra ganska trötta och lugna också.



Middagen var mums fillibabba.. fläsktokiga familjen..



På kvällen spelade vi kort och åt ännu mera gott och hade bara mysigt.
Natten var inte alls lika roligt, för jag hade ont i halsen. Vissa snarka. Jag blev kissnödig (då måste man gå ner från loftet ut genom dörren, sätta sig på huk i mörka sommarnatten mitt i skogen, där det kryllar med björn... tur att Tassa och Mamma följde med också. Tassa bet sönder en toarulle + Mommas underbara fina dyrsamma penna, hehe.. ja, det var en minnesvärd natt, men skönt när den va över.

Söndag: Vi fikade frukost och spelade kort och städade och kl. 12 kom skjutsen igen och vi åkte hem till Moster för att fika.. igen. Och Tassa fick bada en gång till.



Mamma, Momma och jag åkte tillbaka till Ström och jag åkte sedan vidare hem till Frösön. En väldigt kort intensiv och otroligt rolig helg.


Och nu har jag bara en sak kvar att berätta... igår beställde jag, Jens, Anders och Sofie vår efterlängtade resa.. JIPPIE!!! På söndag kl. 15.00 åker vi till Kreta, Agii Apostoli och ska bo på hotel Lotus. Vi hade lite tur och kunde till och med välja hotel. Jag längtar sååååå och nu måste jag bara börja packa.. jihooooo!



Superfint va?? Åh, vad jag längtar!



Adjöss sjömöss 

Storbesök..


hela veckan har jag haft.


Det hela började i fredags när Johan (Jens bror) kom och hälsade på oss. Vi bestämde oss för att gå ut och äta (Johanna hängde också med) på någon uteservering, vilket visade sig inte vara alltför lätt. Alla tänkte nog som oss, ut i det fina vädret och njut!
Vi hittade tillslut plats på Viktoria och beställde in jättegod mat :)


image57
Johanna & jag







Efter maten drog vi runt på stan och kollade in alla studenter, fick tillbaka lite längtan, men det känns skönt att veta vad som hände efter studenten! Var inte jättemycket folk ute, men det va härlig stämmning med värmen och alla människor.




Nästa stopp blev brunkullan, Jens och Johan tog några öl. Jag skulle iväg och jobba vid 23 och Johanna skulle jobba dagen efter så vi stod över och bara glodde på folk :)


Någon som var på G?!


På lördagen kom Johans kompis Lars och vi grillade, jag älskar verkligen grillat och potatisgratäng, mums vad gott! Vi dukade ute och tände ljus och hade jättemysigt, innan jag skulle iväg o jobba igen..






På söndagen fick jag sova ut ordentligt iaf och kunde verkligen sova, vi åt middag med Johan innan han åkte hem till Härnösand. Sen hämtade jag Johanna och vi + Jens åkte till Joanna och hade lite hejdå kalas för henne. Hon åkte till Usa igår. Jag gjorde hemmagjorda maränger och ckoladsås. Det blev väldigt mumsigt!




Igår fick jag många besök :) Det började med att jag var och klippte mig runt 9 på morgonen och sen skulle jag träffa min goa Moster efter hon varit hos läkaren. Jag sprang runt på stan och letade presenter till Hailey och Noelle medans och hann inte riktigt bli klar innan Moster ringde, så hon fick följa med mig lite. Hon hade sagt till mig att inte hon skulle shoppa, men det blev lite inhandlande för hennes del också innan hon bjöd mig på lunch. Vi åt på ShanghaiWok, väldigt gott och vi tog det så lugnt. Det gör man inte ofta, inte jag iaf. Sen sprang vi lite till på stan, moster köpte mig världens finaste vattenkanna som står ute nu på våran uteplats, passar in i miljön perfekt!
När vi var nöjda åkte vi hem och väckte den sovande Jens och jag ringde Anna och sa att nu var de väldigt välkomna :) o vipps ringde det på dörren och vilka står inte där, familjen Palmqvist/Olsson :) Världens sötaste tjejer..


Vilka prinsessor!!

Jag o Moster hade köpt väldigt somriga wienebröd med jordgubbar på, som vi bjöd på och jag gav mina paket till Hailey och Noelle, men Hailey fick öppna alltihopa :)



Åt Hailey hade jag köpt lite trosor och en badräkt med matchande flipflop, som hon verkade gilla väldigt mkt, var hur söt som helst när hon gick omkring i de :) Noelle fick en rosa klänning med vita döskallar på + ett par söta små vita strumpor till :) Fick veta av Anna att Hailey hade precis en sådan, så då kan de va likisar :)

Hailey verkade även gilla min fina vattenkanna som hon ville ha mera vatten till hela tiden :)




Sen fick vi se lite posing med baddräkten på... med trosor på huvudet :P hihi


Gullefian :)



image82
Otroligt fina bebisen Noelle, fick jag hålla i en stund innan hon skrek och ville ha mat!


Det blev en snabbvisit men superkul att både Moster och familjen Palmqvist/Olsson fick se hur jag och Jens bor!
Anna och Micke åkte iväg och jag o Jens skjutsade Moster till bussen.

Efter vi ätit middag igår blev Jens så sugen att fiska så vi åkte en sväng till Lillsjön och Jens hann väl inte kasta mer än 10 kast så högg en fisk av linnan, det är vad Jens säger, men jag tror på sjögräs.. Det började även regna så vi åkte hem.


Jens är less över att inte få fisk och jag glad över att åka hem


Idag har jag haft besök av Kajsa, hon har varit hos frissan och fått håret uppfräschat inför examen på fredag, hon blev väldigt fin :) Vi åt på Aladdin idag, tacobuffe, mums vad gott det var :)
Blev en hel del shopping idag också för min del.. inte bra för plånboken, men jag är väldigt nöjd och glad!

Nu ska jag o Jens ta och kolla på den nya Beckfilmen.. sen är det dags för att sova, jag börjar 6.00 imorrn, känns lite tungt, men då slutar jag tidigt. Är faktiskt bara 7 arbetsdagar kvar för mig, sen har jag 3 veckors semester...

Godnatt!

Underbara dagar


image41
Frösön

I onsdags åkte jag och Jens till en avlägsen brygga vid Storsjön och la oss och pressade. Nästan vindstilla och strålande sol!
Det var så vackert, som om vi var utomlands.



Sen kom det två flickor som hoppade i vattnet och plaskade runt och sen började fånga småfisk.
Väldigt roligt var det, för den ena ville bada hela tiden och den andra stod och frös och hackade tänder. Och hon som frös sa att den andra tjejen älskade och bada OCH äta glass..





Igår, torsdag åkte jag och Sofie till samma brygga och hade jättemysigt! Vi tänkte bara sola och må gott men vipps så kom det två stora gäddor och simmade förbi och vi skrek och kom på att vi hade fiskespön i bilen, så vi sprang upp till bilen och hämtade de, men när vi kom tillbaka var de borta.. och varken Jens eller Anders tror riktigt på oss att vi såg gäddorna. (Jag hade glömt kameran den dagen, typiskt!)

Sen bjöd vi Anders och Sofie på mat. Vi satt ute och det var helt gudomligt!

image48



Snyggingarna


image51
Min Snyggaste Älskling


Sofie & jag


Sen hann vi med en fisketur också... då blev pojkarna glada och Sofie också!




Nu idag har Jens bror kommit hit idag och vi åkte ännu en gång till bryggan och jag glömde kameran igen... och det var väldigt synd... jag skulle kasta några kast med fiskespöt och andra kastet så fastnade jag... och Jens fick försöka få loss det och så ramla han i lite så benen blev blöt och när vi höll på med det där blåste mitt linne ner i vattnet och började sjunka och Johan fick panik och försökte få upp linnet med spöt, men det hade blåst utför långt och på alldeles djupt vatten... så vi såg hur mitt 60 kronors linne från HM sjönk ner till Storsjöns botten...

Nu ska vi snart iväg och försöka få plats med alla studentfirande människor och äta på en uteservering.
Jag är jättehungrig!

Sen har jag en lång natt framför mig, studenter och fulla dryga männsikor som kommer vilja bara bli kopplad till taxi..

Sitter på mitt jobb och har tråkigt...


så här kommer en till sådan här lista...

Har du..

Något husdjur? Nja, mamma och pappa har :)
Någon favorit rätt? Lasagne och Tacos
Någon flick/pojkvän? Ja
Puder på dig? Ja
Några framtidsplaner? Ja, barnmorska
Någon sjukdom? Kramsjuk
Gymkort? Ja
Några kärleksproblem? Nope
Någon favorit låt? Crazy in love-Beyonce
Duschat idag? Ja
Någon kompis som snarkar? Vet inte
Någon som förstår dig? Ja
Något beroende? Få pussar och kramar varje dag
Fikat idag? Ja
Något favoritmärke? Nej
Nagellack? Ja
Någon vän som bor i ett annat land? Ja

Vem...

Avskyr du? Den j*veln som tog min fina cykel
Längtar du mest efter? Anna, Hailey, Noelle och Micke förståss!
Stör du dig mest på? Folk som pratar högt på mitt jobb
Gosar du med? Jens och även Tassa&Viva
Lagar mat? Jag och Jens

Vilken...

Tidning läser du? ibland Öp
buss åker du oftast? 1:an och 4:an
dag fyller du år? 20 februari
årstid föredrar du? Sommaren
stad är du uppvuxen i? Rossön

Vad...

gör du nu? Jobbar..
gör dig till en bra människa? Jag är oftast glad och positiv
gör dig till en dålig människa? Jag kan vara ganska bossig och tjatig... 
vill du arbeta med när du blir stor? Som barnmorska eller inredningsarkitekt eller polis...
har du på dig just nu? Brun klänning med svarta leggings + skärp, svarta skor
har du för smink idag? Lite allt möjligt
äger du för skor? för många..
läser du för bok? Ingen
ska du göra nu? Snart åka hem och sooova :)


Bara 1 timme och en kvart kvar nu, så godnatt säger jag.

Fint & Underbart Väder


Vilket väääder  som alla säger.. Och jag måste ju hålla med om det!
I helgen har jag varit hemma i Rossön och har verkligen varit ute hela tiden, mamma, pappa och jag har börjat med att fika på balkongen, sen ut och cykla med voffsingarna, pysslat ute, varit på Ica, köpt glass, somnat på altanen i solen, lagat middag, promenarat med voffsingarna, titta pyttelite på tv och sist somnat riktigt skönt!

image31 Mamsen




Erik ville styla lite i Mats (granne) nya bil..






Min pappas Snygga Harley






Kära mamma och småvoffsingarna

image37



Fina Underbara Sommaren är här







Jag har också knäppt kort på Jens och mina fina utemöbler och blommor

image40


Jag och Jens har nyss suttit här och ätit middag, nu ska vi duscha för vi båda har varit duktiga och tränat.
Sen ska vi gå och handla lite, inte kan man sätta sig i bilen nu inte.. det får bli en lite promenad!

Slut för den här gången...

Onödigt tidsfördriv


UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 160cm.
[x] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[x] Jag har en tatuering.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[ ] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[x] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar.

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[ ] Jag studerar. (skola)
[x] Jag har somnat i skolan/på jobbet.
[ ] Jag gör nästan alltid mina läxor.
[ ] Jag underkändes i (eller avbröt) mer än en kurs i fjol.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[ ] Jag har sagt ”lol” i en riktig diskussion.
[x] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer.
[x] Jag har pissat på mej av skratt.
[ ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[ ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[ ] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[x] Jag har varit i Sverige.
[ ] Jag har varit vid Haldefjäll.
[x] jag har varit i Tyskland.
[ ] Jag har varit i Japan.
[x] Jag har varit i USA.

[x] jag har varit i Franrike.

[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Spanien.

EFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[ ] Jag har gått ”skinny dipping”.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[x] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x] Jag saknar någon just nu.
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[x] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[x] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en till mig helt okänd person.
[x] Jag har kysst en till mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smugit ut utan lov.
[ ] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.

DÅLIGA TIDER
[
x] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med klinisk depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.


DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.

[ ] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CDn.
[ ] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.

RANDOM

[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[x] Jag ser på nyheterna ibland.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[x] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[x] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik.
[x] Jag tror på spöken.
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[ ] Jag är väldigt kittlig.
[x] Jag älskar ljus choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.
[x] Mina svar är ärliga



RSS 2.0