Dagens middagstips!


Jag fick supergod pasta med salciccia, svamp och vitlök puttrat i rött vin igår!


Hembakt focaccia med tomat och fetaost serverades till!

Såhär tillverkar man detta goda:

Ingredienser

500 gram fettuccine eller bandpasta
300 gram svamp
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
140 gram bacon
200 gram salciccia
2 + 1,5 msk olivolja
1,5 dl rött vin
salt och peppar
persilja

Tillagning

1. Koka upp lättsaltat pastavatten under lock medan ingredienserna tillreds.
2. Putsa eller skölj svampen och skär den i bitar. Finhacka lök och vitlök. Skär baconet i små bitar.
Ta bort skinnet på salsiccian och skär den i små bitar.
3. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Tillsätt svamp och lök, låt dem fräsa i ca 2–3 minuter.
Strö över lite salt och peppar. Tillsätt bacon och salsiccia och stek alltsammans i ytterligare 3–4 minuter.
Häll i vinet och låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg ner pastan så att den är färdigkokt, "al dente", samtidigt som de övriga ingredienserna är klara.
Passa noga, fettucinin har kort koktid. Låt pastan rinna av i durkslag.
5. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Häll ner och rör snabbt ihop salsicciaröran med pastan. Blanda i olivolja och hälften av persiljan. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera direkt och strö persilja över.

MUMSIGT VÄRRE!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback