Saffranscheesecake
Den här var god kan jag säga.
Inte alls för söt och sliskig, utan alldeles lagom.
150 g pepparkaka, ca 15 st
75 g smör
500 g kesella gourmet
3 ägg
1 dl socker
0,5 g saffran, ett kuvert
1 citron, rivet skal
Översta lagret
400 g créme fraich
1 msk vaniljsocker
Gör såhär
Mixa eller stöt pepparkakorna till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna. Tryck ut smulorna i en pajform och förgrädda i 5 minuter 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, rivet citronskal och saffran, låt smeten dra i minst 15 minuter. Häll fyllningen i formen och grädda tills fyllningen stelnat, ca 35 min i 180 grader. Låt kakan svalna. Rör ihop créme fraich och vaniljsocker och bred över kakan. Sätt in i ugnen 6-7 minuter, 180 grader tills ytan stelnar något. Låt kakan svalna och dekorera med halverade passsionsfrukter och physalisfrukter.
Postat av: Marie
Mums mums :)
Trackback