American pancakes till brunch
Vi har aldrig gjort amerikanska pannkakor förut.
Och jag sa till J om de blir goda så får detta bli en söndagstradition.
Ser gott ut iaf!
Och det var det, så nu traditiiiiooon!
Och jag sa till J om de blir goda så får detta bli en söndagstradition.
Ser gott ut iaf!
Och det var det, så nu traditiiiiooon!
4 portioner
- 1 ägg
- 2 1/2 dl lättfil
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk smält smör
- smör till stekning
- Tillbehör:
- lönnsirap
- färska bär eller frysta tinade
- Vispa ihop ägg och lättfil och tillsätt mjöl, bakpulver, salt och smält smör under omrörning till en slät smet. Smält lite smör i en stekpanna och klicka ut smet till cirka tre pannkakor åt gången. Stek dem gyllenbruna på båda sidor och servera med bär, lönnsirap och eventuellt lite extra smör.
Postat av: mamma gudrun
Mmmmm.... det ser ganska gott ut fast ja inte gillar pancakes! Lönnsirap är det gott det??
Sköt om er i veckan, kram mamma
Postat av: elinkusin
Vi brukar he honung på våra amerikapannkisar och blåbären i smeten. Gott det oxå.
Trackback