Dagens middagstips


BULOGI



ca 400 g lövbiff
1 förpackning frysta haricorts verts (250 g)
jasminris
1/2 färsk ananas
1/2 tsk curry
mango chutney

Marinad
2 vitlöksklyftor hackade
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
1/2-1 tsk sambal oelek
olivolja
nymalen peppar

Skär eller klipp lövbiffen i strimlor.
Halvtina och skär ev bönorna i hälften (Vi skippade dessa).
Blanda lövbiffen i marinaden och låt stå en stund eller så länge du vill.
(Skär ananansen i fyra klyftor. Skär bort rotstocken och skalet på varje klyfta. Pudra över curryn och stek klyftorna i 1 msk olja i ca 1 minut på varje sida).
Stek sen lövbiffen i en stekanna eller wokpanna. (Tillsätt bönorna och låt puttra en stund.)
Serverea med kokt ris och en klick mango chutney.

Jag och Jens skippade både hericort vertsen och ananasen, ingen höjdare hos oss.
Men det blev ändå hur gott som helst!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback