Aj aj


När jag parkerade bilen idag var det jättetrångt. Jag hade det väldigt jobbigt när jag skulle lägga in parkeringslappen. Jag höll i dörren för att den inte skulle stängas eller fara in i bilen bredvid, samtidigt som jag skulle sträcka mig för att lägga lappen på rätt plats. Och vipps så fick jag dörrkantshörnet rakt på näsan. Fy fan vad ont det gjorde. Trodde jag skulle börja blöda näsblod, men istället fick jag ett litet, litet sår på ena sidan av näshålet. Så nu ser det ut som jag är snuvig!

Nu måste jag jobba, sen ska jag hem och vara med Kajsa som är på besök!

Skor


Det blir ingen bild på soppan. Den blev väldigt lyckad, men jag glömde bort att ta kort. Receptet kanske jag kan lägga ut senare.

Idag sov jag tills klockan ringde 11.30. Var tvungen att kliva upp för att åka in på ett möte på jobbet. Men det var iofs bra, för då kunde jag passa på att gå en runda på stan igen. Jag hittade mitt efterlängtade fotoalbum som jag letade efter i lördags och även en massa skor som jag vill ha. Hittade 4 par, köpte ett av de. Imorrn blir det troligtvis 2 par till. De idag var ett riktigt fynd. De skulle ha kostat 100 kr, men jag hittade ett litet fel som är lätt fixat, så jag fick de för 50 kr.
Jag har varit väldigt frustrerad för att det finns så dåliga skobutiker här i Ösd, men idag blev jag väldigt överraskad av vad de kunde erbjuda mig. 4 par skor, det är inte dåligt det.
Jag är en riktig skofantast, men nu på senaste tiden har jag inte hittat skor som passar mig i smaken. Men det verkar som det vänt.
Min mamma är ju rolig hon. Sist jag var hemma fick hon mig att blunda med en mössa över huvudet och jag fick inte tjuvkika, för att jag skulle prova ett par skor. Jag ska få de när jag fyller år. Jag skrattade så jag höll på dö och var väldigt nyfiken, de hade klack och passade perfekt, kände jag. Mer vet jag inte. Men nu är jag verkligen sugen på att se de. Men det får väl vänta..
Roligast av allt var när jag skulle åka hem så sa hon, men Karro, vill du se skorna?! Jag och pappa sa båda Nej.

Elin Sundin, jag hittade dina drömskor. Du som bara älskar foppatofflor och täck-kjolar.. Här är de nya crocs skorna i ballerina modell.

                                image788
                                                                                     Ganska söta

ledig dag


Jag har just kommit hem från Ixo-House, Rusta, Coop och ÖB. Jens ligger och sover så jag passade på att handla lite nödvändiga saker som toappper, disktrasor, allrengöringsmedel, tandborstar, tandkräm, tändstickor, air-freshner, citron, grillad kyckling och säkert något onödigt också.
Det är jättefint väder här idag så när Jens vaknar ska jag ta med honom på en promenad, men nu medans han sover tänkte jag städa toaletten och plocka av julgransbelysningen från granen som står ute. Och den förbaskade granen vet jag inte vad jag ska göra med. Kanske som förra året, när Joppe kom med sin idé att slänga den i Storsjön, vilket blev Storsjön eftersom isen fortfarande var kvar. Jag får nog vänta tills det blir mörkt, så ingen ser mig.

Igår jobbade jag en stund och sen blev det en runda på stan med Elin och hennes kompis Hanna. Hittade lite grejer och en jätte snygg t-shirt till Honey på rea. Det är väldigt kul med rea, när det finns saker jag vill ha och som passar. Jag hade tänkt att följa med ut på kvällen, men min mage och mitt huvud var inte som de skulle, så jag var hemma och myste med honey istället. Innan jag åkte hem från stan köpte jag semlor till mig och Jens. De hade jämtlandssemlor, vanliga semlor + hjortronsylt i grädden som jag inte kunde motstå och de var verkligen jättegoda!

                  image786

                  image787

Neä, nu måste jag ta tag i toan, så det blir gjort någon gång. Och nu ser jag att det måste dammsugas också. Jäkla ljus gör att man ser hur skitigt det är.

Jo, just det ja. Idag ska vi göra en morotssoppa, som jag fick hos Elin en gång. Ska bli spännande och se om jag får till den lika god. Bild kommer imorgon om den blir lyckad.

Smart grej


Ibland kan man lära sig mycket på det här jobbet. Man kan även få reda på lustiga saker. Idag hade jag en kund som sökte ett hundcafe inne i Sthlm. Jag visste inte ens att det fanns något sådant. Jag kan alltså gå och fika och även ta med min hund så han/hon får fika! Mycket fiffigt! Jag hittade iaf det och kunden blev mycket nöjd.

image784

Nu snöar det


Oj vilket busväder det plötsligt blev. När jag åkte på jobbet idag var det riktigt fint. Men nu toksnöar det. Mysigt! Men jag hade inte vela sitte här inne.



Spännande var det igår på tv:n när Robin åkte sprint. Tyvärr gick han inte vidare, men det var roligt och se någon man känner vinka i tv:n!

Efter sprinten var jag till kära Joanna och sa hejdå. Ikväll åker hon till Sthlm och imorgon vidare till Costa Rica.
Oj, vilken häftig resa hon har framför sig. Bo hos olika familjer och plugga spanska. Blir nog riktigt skojigt. Lycka till Sötnos!

Nu måste jag jobba..

nästan ensam


Jag är hemma hos mamma och pappa i helgen. Jag åkte mest hem för och hämta tillbaka vår kära saab. Men också för att vara med familjen och mysa med mina små voffsingsälsklingar.
Pappa hjälpte mig för ett tag sen att få igång ett prison break avsnitt. När det var slut ville jag bara se mer, men såklart finns det inget mer att ladda ner. Jag väntar nu istället på ett Greys avsnitt. Om inte jag måste vänta i en evighet.

Kajsa är i Söderhamn, Erik på partaj i Backe, mamma, pappa och voffsingarna snarkar ikapp i tv-rummet mot tv ljudet. Jag sitter alltså ensam framför datorn och har ringt en gång till Jens, men fick inget svar. Fy vad synd det är om mig nu. Bara det här jäkla Greys avsnitten kunde snabba på.

Idag har pappa och jag varit på en rolig sväng med hundarna. Pappa körde skoter och jag och hundarna fick sitta i kälken. Sen fick de springa allt vad de orkade i blötsnön och sen åkte de med mig igen.

       
 


Igår när jag åkte hem stannade jag i

och hälsade på kusin Elin och alla hennes djur.

         
   

Mamma, moster och Stig-Åke var också där. Vi fick go fika och det var väldigt roligt att äntligen få se de här söta lurviga russen i verkligehet.
Vi åkte även och tittade på Elins nya häst Herkules, en riktig snygging.
Men korten blev så dåliga..

   


Nu ska jag ta och titta på Greys!
Godnatt!

Nackdelar


Nu har vi nog sett alldeles för mycket serier och film. Det börjar gå för långt. Jens har bytt bakgrundsbild på sin mobil. Innan hade han mig som håller i en nalle som jag fått av honom och Nu har han Tony Soprano. Jaha. Vad hände med mig då?! Fast iofs fick jag ett kort med Prison Break Michael i julklapp av Sofie, som jag ska hänga upp på väggen.

Idag hade vi tvättid, vilket betyder att jag får springa upp och ner i den jävla backen minst 7 ggr. Jens har tur, han behöver inte följa med alla gånger bara för att han inte vill och orkar. Tänk om jag också skulle säga så, då hade bara hälften av vår tvätt blivit tvättad. Det är inte det att jag inte tycker om att tvätta, utan att gå uppför backen.

Åter igen till den här backen. Ibland chansar jag att åka uppför den med bilen. Men när det är halt eller slaskigt och spårigt som idag, kommer jag inte upp. Idag hade jag tio meter kvar tills jag var uppe, men då slirade däcken bara och jag var tvungen att backa och åka neråt istället. Varför tog jag inte den nedre vägen från början?!

Jag har märkt att när jag och Jens diskuterar eller tjaffsar så är vi lika envis och dumma båda två. Vi är som två tigrar som morrar och ibland vill klösa ut ögonen på varandra . Ingen vill vika eller ge sig. Men tillslut blir vi som två små kattungar, som bara vill vara nära och gosa. 

Eftersom latheten tittade förbi idag vid middagstid passade vi på att beställa hämtmat från Lilla Siam. En thailändsk restaurang som vi aldrig provat förut. Mmmm, kan bara säga att det var supergott. Jag provade på  Gai Sateh vilket betyder på svenska Kycklinglspett med jordnötssås + ris. Jens tog Tre små rätter, kycklinggryta med rödcurry, kokosmjölk och bambuskott. Nötkött med ostronsås och grönsaker. Och vårrullar. Vi blev väldigt mätta och belåtna.

Nu i slutet av januari har Jens en tid hos en tatuerare. Jag bokade tiden åt honom och gav ett hemmagjort presentkort till honom i julklapp. Men han kan inte komma på vad han vill ha. Det kommer sluta med att vi antingen avbokar tiden eller att jag går tid och gör en. Jag försöker hitta några som passar Jens.


    

Eller till mig själv kanske..


 


En annan rolig sak
2 ansikten eller 2 marockaner?

image762

Äta, jobba, sova och sen då?


Jag och Jens har jobbat natt hela helgen och det känns som vi inte gjort något annat. I lördags hade ingen av oss ställt väckarklockan och jag vaknade av mig själv 16.33 och tänkte vad i hela friden.. Väckte Jens och vi båda blev så less att vi sovit bort hela dagen. Men, men vi steg upp och gjorde middag, tittade lite på tv och sen drog vi iväg på våra jobb igen. Knasig dag. Söndagen var ungefär likadan, förutom att vi bara sov till 15. Jag har iofs varit ut och gått en sväng varje dag och idag följde Jensen med. Skönt att få lite luft tyckte vi båda efter så många timmar inomhus, denna helg. 
Igår var jag en sväng till Elin, där jag och Louise blev bjudna på morotssoppa. Mycket smaskig och till efterrätt fick vi en supergod citronpaj. Vi tog  farväl av Louise som flyttar till Göteborg på fredag och jag stannade hos Elin och vi myste framför tv:n. Jag var så trött pga av att jag sovit alldeles för mycket tror jag. Låter konstigt, men sant.
Sen åkte jag hem till min prins som låg och kolla på galan som var igår.

Sen blidde det film för oss. Vi såg Disturbia, se den. Jäkligt bra. Jag satt bakom kudden ett tag och höll Jens hårt i handen.


Efter filmen var slut var ingen av oss trötta, så vi tittade på ett Sopranos- och ett Greysavsnitt, sen kunde vi sova när klockan var runt 03.30.

Som sagt var vi ut och gick idag och på vägen hem stannande vi en sväng på IcaNära för att handla gosaker till middagen. Jens gillar verkligen den affären för det jobbar en sådan trevlig kille där. Han är nästan övertrevlig. Han hejar och tackar högt som bara den. Och Leeer.
Receptet som vi gick efter idag kan ni hitta här.
Jag satt hela söndagsnatten och letade och tittade efter goda recept.
Det blir nog det inatt också. Eller så ska jag klippa och klistra in lite i min recept-pärm. Jag har tagit med mig en hel påse full med oklippta recept som ska in i pärmen. Jag hoppas jag kommer ha tid att pyssla med det inatt. Hittils har det ringt på rejält. En massa människor som ska ha väckning.
Varför kan de inte ställa sin mobil, som jag ser att de ringer in på?! Vet de inte hur man gör. Läs bruksanvisningen! Åh! Är så trött på väckningar. Samma frågor, samma mening när jag ringer och väcker de.
Vilken tid vill du bli väckt? Vilket nummer ska vi ringa på? Vad heter du?
Det bästa är när kunden ringer in och säger såhär.
Hej, jag heter Märta och jag har nummer 08, bla, bla, bla och jag vill bli väckt klockan 06.00.
Då har man allt i ett.
När jag ringer och väcker folk låter jag såhär:
Godmorgon, det här var personlig väckning, klockan är 04.00
Och sen gör jag det säkert 35 ggr på en natt. Fy fan, om inte mer. Det blir förjävligt i längden, jag lovar.

Och nu ikväll har jag irriterat mig på folk som jag talar om numret för och de inte upprepar precis som jag säger det, utan de tar varannan siffra. Ungefär såhär: Jag säger t.ex. 08 550 103 05 och kunden säger 08..skriver.. 550.. skriver 3.. skriver.. 05.. och då måste jag ju fråga om de skrev ner hela numret 08 550 103 05. Ja. ÅÅÅH! Störigt bara!

Jag hade en person som sökte en annan person i någon ort och när jag läste upp adressen lilla bergvägen 5, då säger kunden: Åh, varför bor hon på lilla bergvägen, jag vill att hon ska bo på stora. Va?! Vad är du för en störding hade jag lust och säga. Jag blir så frustrerad nu. Ikväll verkar det bara vara en massa knäppisar och folk som vill boka väckningar jag får prata med.

Jag ska nog övergå till mitt klippande och klistrande nu. För det har lugnat ner sig. Jippi!

Natt


Nu var det väldigt längesen jag skrev här. Jag har helt enkelt inte orkat. Jag är på jobbet nu och kämpar de sista minuterna för att klockan ska slå 6.00, så jag får logga ut och åka hem.

Sen jul och nyår (som tillbringades här) har jag inte hunnit med så mycket. Eller jo, kanske.
Jag har varit sjuk en lång tid. Hade den förbannade rethostan hur länge som helst. Och jag käkade noskapin och tillslut fick jag tag på cocillana som är min räddning. Så tillslut kunde jag gå tillbaka till jobbet och använda min skrovliga röst. Som fortfarande inte är riktigt hundra.

Förra helgen var vi med Anders och Sofie nästan hela helgen. De sov över hos oss och det var verkligen jättemysigt. Vi åt middag tillsammans i 2 dagar och tittade på tv hela söndagen :)

Jag åkte hem till R-ön en sväng nu i veckan för att lämna traktorSaaben, så pappa kan fixa avgasröret och reparera den lite mera så den blir på topp!

Nu jobbar jag och Jensen helgnatt båda två, så vi kan inte nås förrän på kvällar.. bara så ni vet!

Vi funderar över att hyra ut vår lgh under skidskytte VM, det skulle sitta bra med lite extra pengar.

Nu orkar jag inte det här någe mera.

Pappas fantastiska "Biker" kalas


Min pappa fyllde alltså 50 år den 27 december och han hade kalas den 28 på Bygdegården i Rossön.
Temat var "Biker" och alla hade hakat på.

   

 
Snyggingarna

image682 

Resten av familjen

   
 

Sen kom det en hel del andra bikers och riders

           
Det var Bjenn Bikers, Böggda Bikers, RenåaRiders, Horse Havre Davidson Power och hel del andra tokingar.

         
     

Med pappas riktigt biker kompisar, de såg ut såhär

image706

Men det dröjde inte länge förrän de bytte om till Bikers

Sen blev det mat, chiliconcarne med ris och bröd. Med en massa goda sallader och öl, vin och cider + snaps.
   
       
     

Tårtor och kaffe

     

Och sen dags för lite tal och presentöppning.

   
Mats gav pappa ett brev där det stod att han skulle få åka iväg på nyårsaftn vid lunchtid på hemlig resa.
Och allra de flesta visste vart, utom pappa själv.

   
Så mammas syskon hade spunnit vidare på denna grej, så han fick en resväska med det nödvändigaste som han behövde på denna hemliga resa.
Det var kalsonger, handduk, necessär med allt som han behövde och två stora kuvert som han inte fick öppna förrän 010108.

Det var mycket andra fina presenter också.



       
   

Såklart var det lekar och lite dans

       
     
 

Och sen blev det dags för luftgitarr tävling

         

Pappa, Carina, Gunnel och mamma, Kristofer och Robert, Kristofer och en liggandes Robert, Tora och Wiktoria och Ida och Amanda.


Kalaset blev verkligen lyckat och jag tror pappa var hur nöjd som helst.
Resan han åkte iväg på tillsammans med Mats och Kristofer bar av till Usa, Chicago.
Där de ska bila till HD-fabriken.

Julen


Jag älskar Julen. Och denna jul tillbringade vi både i Härnösand och Rossön. Orkar inte skriva något mer än att allt var SUPER och TOPPEN! Tack alla som jag fick julklappar av!
Här kommer iaf lite bilder att titta på.
Härnösand.

         
       

Rossön.

       
     
     
     
   
       
       
       
     


Juldagen var vi till Anna och Micke och hälsade på och på kvällen åkte vi till Ström för lite kalas på folkan.

   
       
       
   
       


Julen gick så snabbt och jag hann inte med och träffa Petra och Mattias. Väldigt tråkigt, men vi syns nog nästa gång :)
Tiden gick så fort och vi hade så mycket att fixa och ordna inför pappas kalas.

Gott Nytt År


Gott nytt år mina nära och kära och alla andra också såklart! Sitter på mitt jobb, andra året i rad på nyår och tittar ut genom fönstret och ser alla fina fyrverkerier. Ringde nyss min älskling och önskade gott nytt år. Och nu måste jag verkligen jobba! Uscha!




RSS 2.0